Castelul Peleș

Castelul Peleș este de departe vedeta orasului, fiind unul dintre cele mai frumoase edificii de acest gen din Romania si chiar din Europa. Castelul a fost construit in perioada 1873-1914, cu o serie de dotări inovatoare pentru acea perioadă, precum incalzire centrală sau plafon de sticlă mobil.

Castelul Peleș este un palat din Sinaia, construit între anii 1873 și 1914. Construită ca reședință de vară a regilor României, clădirea se află, în prezent, în proprietatea Familiei Regale a României și adăpostește Muzeul Național Peleș.

Castelul Peleș este unul dintre cele mai frumoase castele pe care România le deține, acesta fiind și unic la vremea când s-a construit. Cu o frumusețe aparte și un ambient fermecător, acest castel te duce cu gândurile într-o lume nemaipomenită, plină de magie, prinți și prințese.

Încă din anul 1953, Peleș a fost declarat muzeu, astfel că și astăzi castelul este pus la dispoziția publicului larg pentru a-l vizita. Cele mai importante săli de vizitat le reprezintă Holul de Onoare, Biblioteca Regală, Sălile de arme, Sala de muzică, Sala Florentină, Sala Maură, Sala de teatru, Sala de Concerte, Apartamentul Imperial, Sala de Consilii, Cabinetul de lucru , Sufrageria, Salonul Turcesc și Dormitorul Regal.

Aici se găsește și un magazin de suveniruri, de unde iubitorii de frumos pot cumpăra obiecte deosebite pentru a le aminti de experiența minunată de la acest castel.

Program și Taxe