Cazinoul din Sinaia

Cazinoul din Sinaia Construit în timp record, chiar și pentru vremurile noastre, a înlocuit fosta vilă Ghica, ce aparținea prințului Dimitrie Ghica, prima vilă din stațiune.
A fost inaugurat în același timp cu Hotelul Palace, în iulie 1912, însă la scurt timp s-a închis prin decret regal, în timpul celui De-al Doilea Război Balcanic. Redeschiderea din 1913 a fost una fastuoasă. Sub privirile familiei regale și a premierului Titu Maiorescu, s-a jucat o piesă a dramaturgului Alexandru Davilla, urmată de un concert al tânărului George Enescu.

Se pierdeau aici averi întregi, unii nu rămâneau nici măcar cu bani de drum la întoarcere. Nici doamnele nu erau mai cumpătate, unele pierzând la jocuri și mărgelele, bijuteriile, sau blănurile.

Exista chiar și o scară secretă, care făcea legătura între cazinou și Hotel Palace. Aceasta era folosită de oaspeții de rangul cel mai înalt, care nu doreau să fie văzuți intrând în cazino.

În 1941 cazinoul este închis, în plin război. Avea să fie redeschis în 1945, însă comuniștii îl închid definitiv după alți doi ani.
Astăzi, Casino Sinaia este Centru Internațional de Conferințe, poate organiza conferințe corporate, întruniri, iar sălile sale pot fi închiriate pentru evenimente private.

Cladirea gazduieste in prezent galerii de arta si evenimente artistice.
https://www.supercazino.ro/blog/istoric-cazinoul-din-sinaia